Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, NUP pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu consecinţe deosebit de grave

ro

07 Aug, 2014 00:00 2880 Marime text


Ion C.C. Sturdza, unul dintre moştenitorii familiei Sturdza, cea care a câştigat în instanţă 65 de hectare situate în Constanţa, a atacat o soluţie de neîncepere a urmăririi penale primită de primarul Radu Ştefan Mazăre. Dosarul a fost repartizat completului de judecată F 13, prezidat de magistratul Gheorghe Teodor Viorel. Edilul municipiului Constanţa fusese acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu consecinţe deosebit de grave.

Concret, ieri, Tribunalul Constanţa a respins, ca tardiv introdusă, plângerea formulată de petentul Ion C.C. Sturdza, împotriva rezoluţiei numărul 57/P/2007 din 12 iulie 2011 a DNA - Serviciul Teritorial Constanţa. Menţionăm că rezoluţia a fost menţinută prin ordonanţa numărul 83/II-2/2014 din 12 mai 2014 a procurorului şef DNA - Serviciul Teritorial Constanţa. De asemenea, este de precizat că, prin intermediul rezoluţiei atacate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Radu Ştefan Mazăre sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu consecinţe deosebit de grave. Conform minutei judecătoreşti, Tribunalul Constanţa l-a obligat pe petentul Sturdza să plătească statului suma de 100 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia de ieri a magistraţilor este definitivă.



Aşa cum arătam şi mai sus, Ion C.C. Sturdza este unul dintre moştenitorii familiei Sturdza, cea care a câştigat în instanţă 65 de hectare situate în Constanţa. Potrivit urbaniulian.ro, pe data de 18.10.2007, Tribunalul Constanţa a obligat Primăria municipiului Constanţa şi Ministerul Economiei să acorde moştenitorilor familiei Sturdza „măsuri reparatorii, respectiv compensarea cu alte bunuri sau servicii oferite în echivalent sau acordarea de despăgubiri băneşti (...), pentru terenul în suprafaţă de 65,2 ha situat în intravilanul municipiului Constanţa, în zona cartierelor Viile Noi, Km 4-5 şi Faleză Sud“. Soluţia a fost menţinută, pe data de 15 ianuarie 2013, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii