Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pustii" la putere Garda Financiara, in lupta cu firmele fantoma

ro

21 Jul, 2010 02:26 2456 Marime text
O societate la care acţionar este un puşti de 20 de ani a reuşit rara „performanţă" de a prejudicia bugetul statutului cu peste 1,6 milioane de lei. Însă, surprizele nu se opresc aici, dat fiind că puştiul cu pricina mai apare şi în alte patru firme, despre care oamenii legii au suspiciuni că ar încerca, de asemenea, să înşele statul. Pe de altă parte, o altă firmă, la care acţionar este, de asemenea, un tânăr, a prejudiciat statul cu peste 965.000 de lei.

Potrivit comisarului-şef al Gărzii Financiare Constanţa, SC Alexanders Services SRL, situată pe strada Comarnic nr. 72, nu funcţionează la sediul social declarat şi a efectuat achiziţii intracomunitare în valoare totală de 4.163.043 de lei. „Având în vedere că nu se pot verifica înregistrările în contabilitatea firmei, s-a prezumat un prejudiciu creat bugetului de stat în sumă de 1.602.772 de lei", a declarat Cristian Radu. Totodată, şeful Gărzii Financiare a mai spus că societăţii i s-a întocmit sesizare penală şi a precizat că la adresa respectivă, de pe strada Comarnic nr. 72 au declarat sediul social zeci de firme, dintre care aproape 80 s-au ales cu sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat. Revenind la Alexander Services, firma a fost înfiinţată în 2006 şi are bilanţul anual nedepus la Registrul Comerţului pentru anul 2008. Dintre cele două numere de contact ale societăţii, unul nu este alocat, iar cel de-al doilea a fost vândut, cu telefon cu tot, unui cetăţean din Iaşi. Potrivit datelor oficiale, firma se ocupă de comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare, iar cei doi asociaţi sunt Constantin Alin Moldoveanu, de 20 de ani, din Constanţa, cu 5%, şi Liviu Aenachioei, de 41 de ani, din Botoşani, cu 95%. Aenachioei este totodată şi adminstratorul firmei. În 2007, firma a avut o cifră de afaceri de 1.831.609 lei şi un profit brut de 11.323 de lei. Constantin Alin Moldoveanu mai apare şi în firmele Grup Ideal Construct, Uby Trans Leon, Marco Center Auto şi Cereal Adrian. La rândul lui, Aenachioei apare şi în Nationala 121 Bis şi Melpan 2005.

Situaţie similară la Ducu Pro

Se pare însă că Moldoveanu nu este singurul „puşti" de succes care a intrat în vizorul Gărzii Financiare Constanţa. Autorităţile au descoperit mai multe nereguli şi la SC Ducu Pro SRL Constanţa, firmă care a livrat mărfuri şi a prestat servicii către o altă societate din Constanţa, în valoare totală de 3.281.754 de lei. „În urma verificărilor efectuate", a precizat Cristian Radu, „s-a constatat că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, administratorul Mavrodin Emil având întocmite încă două sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat al SC Dilek SRL, unde deţine aceeaşi calitate". Şeful Gărzii Financiare Constanţa a mai precizat: „faţă de cele menţionate, considerăm că societatea nu a înregistrat în contabilitate veniturile obţinute în urma operaţiunilor efectuate, prejudiciind în acest fel bugetul statului cu suma de 965.222 de lei". „Societăţii i s-a întocmit sesizare penală", a conchis Cristian Radu. Firma cu pricina a fost înfiinţată în 2003 şi are bilanţul anual nedepus la Registrul Comerţului pe anul 2008. Două dintre numerele de contact sunt indisponibile, unul nefiind alocat, iar cel de-al doilea neputând fi deloc apelat. Potrivit datelor principale, firma se ocupă cu transportuile rutiere de mărfuri, iar cei doi asociaţi sunt Andrei Vrînceanu, de 21 de ani, şi Cristian Fulger, 42 de ani, ambii din Constanţa, ultimul fiind - culmea - şi administratorul societăţii. Potrivit bilanţului din 2007, numărul salariaţilor, profitul brut şi cifra de afaceri erau toate zero. Andrei Vrînceanu mai apare şi în Mara Group Invest, iar numele lui Cristian Fulger este legat şi de firma Milcrist Transport SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii