Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puncte de prim-ajutor pe plajele din stațiuni. Activitatea salvatorilor în prima lună de la operaționalizare

ro

23 Jul, 2019 17:55 2029 Marime text
Departamentul pentru Situații de Urgență al ISU Constanța, în vederea prevenirii situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care tranzitează stațiunile litoralului românesc și optimizarea acțiunilor de răspuns, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanță cu prevederile concepției de acțiune aprobată la nivelul Ministerului Administrației și Internelor.
 
Acestea vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și tehnicii existentă la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatorilor.
 
Astfel, în zonele unde au fost înregistrate în ultimii 5 ani cele mai multe situații de urgență, sunt instalate puncte de prim-ajutor.
 
Acestea se găsesc pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Saturn şi Vama Veche și sunt deservite, în fiecare zi, de trei paramedici.
 
Punctele de prim ajutor sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării primului-ajutorul medical calificat: defibrilatoare semi-automate, materiale sanitare și tărgi.
 
Programul de funcționare al corturilor este între orele 08.00-20.00.
 
Lângă acestea sunt staționate și șenilatele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, destinate să asigure deplasarea rapidă către zone mai îndepărtate a paramedicilor sau transportul victimelor către aceste puncte sau echipajele ambulanțelor.
 
În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor, au fost desfășurate misiuni, în urma cărora peste 350 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. 
 
Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în staţiunea Saturn, unde au fost asistate medical 103 de persoane, urmate de Eforie – 63 persoane, Costineşti – 61 persoane , Vama Veche– 61 persoane, Mamaia – 41 persoane, Năvodari – 19 persoane şi Corbu - 6 cazuri.
 
Salvatorii care au  încadrat echipajele cu șenilate au desfășurat 23 de misiuni pentru transportul persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării către unitățile spitalicești.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii