Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propus şef de Morar Rudele, averea şi interesele noului şef DNA Constanţa (documente)

ro

27 Oct, 2011 01:00 4697 Marime text

Timp de mai multe luni cu imaginea unui serviciu lăsat mai mult sau mai puţin de izbelişte de mai-marii din Capitală, fără un şef stabil, iar cu ultimul candidat picat la interviul pentru funcţie, Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie are de ieri un nou şef.

Mai exact, este vorba despre procurorul Sorin Constantinescu, ce a fost delegat ieri în funcţia de procuror şef, pentru o perioadă de şase luni, înlocuind-o astfel pe Beatrice Şişman, magistrat a cărui delegare a încetat. Foarte interesant, potrivit propriei declaraţii de interese, noul şef al DNA Constanţa este acţionar al SC Socep SA şi SC Petrom Aviation SA Otopeni. Totodată, acesta este membru al Asociaţiei Magistraţilor din România. De asemenea, presa centrală scria despre noul şef al DNA Constanţa că ar fi rudă de gradul IV cu un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi cu unul dintre grefierii Judecătoriei Constanţa.

Mai mult, potrivit declaraţiei de avere, şeful Anticorupţiei constănţene este căsătorit cu o judecătoare din cadrul Tribunalului Constanţa. În cursul după-amiezii de ieri, oficialii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţau că, la propunerea şefului DNA, Daniel Morar, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus delegarea pe funcţia de şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa, pentru şase luni, a magistratului Sorin Constantinescu, procuror în cadrul aceluiaşi serviciu. „Domnul Constantinescu Sorin are o experienţă de magistrat de nouă ani, perioadă în care a lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârşova, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa", se arată în comunicatul DNA. Începând cu data de 15 octombrie 2008, acesta îşi desfăşoară activitatea în cadrul DNA - Serviciul Teritorial Constanţa. Sorin Constantinescu o înlocuieşte în funcţie pe Beatrice Şişman, fostul procuror-şef al serviciului. În comunicatul DNA se mai arată că „potrivit regulamentului de ordine interioară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, între atribuţiile procurorului şef al serviciului teritorial figurează: coordonarea, îndrumarea şi controlul activităţii personalului din serviciu, a activităţii de urmărire penală desfăşurate de procurori şi de ofiţerii de poliţie judiciară, confirmarea rechizitoriilor întocmite de procurorii din serviciu, efectuarea urmăririi penale în dosare ale serviciului şi participarea la şedinţele de judecată, precum şi examinarea legalităţii şi temeiniciei soluţiilor de netrimitere în judecată".

Acţionar la Socep şi Petrom Aviation

În declaraţia de interese completată în iunie 2011, procurorul Constantinescu a precizat că deţine 250 de acţiuni la SC Socep SA, în valoare de 87,82 de lei, dar şi 664 de acţiuni la SC Petrom Aviation SA Otopeni, în valoare de 332 de lei. Membru al Asociaţiei Magistraţilor din România, noul şef al DNA Constanţa nu are în proprietate terenuri sau clădiri, însă are în „parcul auto" un Renault Megane fabricat în 2004 şi un Peugeot 207 din 2007, ambele maşini fiind dobândite în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare. Magistratul are puşi deoparte circa 510.000 de lei şi 1.720 de euro, fiind vorba despre depozite bancare deschise în perioada 2005-2011. Pe de altă parte, este de precizat că Sorin Constantinescu şi-a împrumutat socrul cu „25.000", fără însă a preciza dacă este vorba despre lei sau valută. În calitate de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, noul şef DNA Constanţa declară că a realizat 10.810 lei, iar munca de la DNA Constanţa i-a adus alţi 128.303 lei. Soţia sa, judecător al Tribunalului Constanţa, a realizat un venit anual de 79.546 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii