Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:41 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietar de hotel, acuzat de trafic de minori şi proxenetism Bosânceanu de la Histria a cerut Curţii de Apel să facă Paştele acasă

ro

10 Apr, 2012 00:00 2040 Marime text
George Vergiliu Bosânceanu, acuzat că face parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, a ieşit, ieri, din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa. Cercetat mai nou de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, Bosânceanu a atacat cu recurs decizia Tribunalului, instanţă care a decis arestarea sa preventivă. Recursul său a fost respins de Curtea de Apel Constanţa, astfel că afaceristul s-a întors în arest.

Revenind la acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT, presupusa grupare infracţională condusă de George Vergiliu Bosânceanu ar fi acţionat încă din anul 2011. Mai mult decât atât, anchetatorii arată că Bosânceanu şi ai lui ar fi „acţionat atât pe perioada sezonului estival cât şi în extrasezon, prin recrutarea din judeţul Constanţa şi Vaslui şi cazarea într-un hotelul din Mamaia (nr. Histria) sau în alte hoteluri şi apartamente închiriate în municipiul Constanţa a mai multor minore pe care le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în scopul obţinerii de sume de bani din această activitate". Nu este de trecut cu vederea faptul că aşa numitul grup infracţional ar fi fost alcătuit, conform procurorilor, din Bosânceanu, Gheorghe Peneoaşu, Marian Roşu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helerea şi Sevghilim Şabam. Din informările celor care instrumentează dosarul reiese că cei mai sus precizaţi ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale, „asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare". După cum menţionam mai sus, George Vergiliu Bosânceanu a atacat cu recurs decizia Tribunalului Constanţa, din data de 4 aprilie, prin care a admis propunerea formulată de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, dispunând arestarea preventivă a bărbaţilor mai sus precizaţi. Foarte interesant, instanţa a hotărât arestarea preventivă pe o perioada de 29 de zile a inculpaţilor George Vergiliu Basânceanu, Gheorghe Peneoaşu, Georgica Andrei Chiciorea, cu începere de la 4 aprilie până la 2 mai). Asta în timp ce Marian Roşu, Virgil Helera, Bogdan Alexandru Barbu au primit mandate cu începere de la data punerii efective în executare a dispoziţiilor, iar Sevghilim Şaban a primit mandat cu începere de la 5 aprilie până la 3 mai. Ieri după-amiază, recursul împotriva arestării a fost respins, hotărârea fiind definitivă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii