Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanţa, nemulţumiţi de condamnarea lui Marian Tîrlungeanu

ro

03 Aug, 2015 00:00 2064 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa şi Marian Tîrlungeanu au formulat câte o contestaţie împotriva deciziei judecătoarei Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa, care i-a aplicat bărbatului 2,2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Cele două contestaţii au fost trimise spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 8 octombrie.
 
Marian Tîrlungeanu a fost deferit Justiţiei de DNA Constanţa în februarie, el fiind acuzat de şantaj. Conform rechizitoriului, „în perioada aprilie - iulie 2014, în mai multe rânduri, pe fondul unor relaţii comerciale tensionate, a constrâns, prin ameninţare, pe administratorul unei alte firme să-i dea suma de 83.856,34 de lei, reprezentând o datorie mai veche, cu scopul de a dobândi în mod injust acest folos patrimonial“. „În acest context, inculpatul a transmis persoanei vătămate mai multe mesaje de ameninţare, dar şi unele cu un conţinut jignitor, prin care îi cerea datoria, scopul acestor ameninţări, care vizau viaţa şi integritatea corporală a persoanei vătămate şi a copiilor săi, fiind acela de a o determina să îi dea banii datoraţi“, conform rechizitoriului.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Pe data de 8 iunie, judecătoarea Emilia Ganera l-a condamnat pe Tîrlungeanu la 2,2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Mai mult decât atât, bărbatul o fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei Constanţa - Direcţia de Gospodărire Comunală sau la Căminul pentru persoane vârstnice.
 
Conform Registrului Comerţului, numele lui Marian Tîrlungeanu era legat de MTT Sani Pest SRL (radiată din 2004) şi de Mexis Construct SRL (insolvenţă). Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Mexis Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2008, de Elena Muşat şi Marian Tîrlungeanu. Sediul social era situat pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa, iar domeniul principal de activitate constă în „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Marian Tîrlungeanu deţinea în firmă 40% din capitalul social total, echivalând cu opt părţi sociale, cu un aport de 80 de lei. Potrivit vrajitorul.eu, la finalul anului 2011, Mexis Construct SRL înregistrase o cifră de afaceri de 390.655 de lei, o pierdere de 2.600 de lei şi nouă salariaţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii