Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:51 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinsă în flagrant în timp ce primea mită 800 de lei! Atât costă obţinerea liberului vamal în Portul Constanţa (Video)

ro

18 Jan, 2012 00:00 4485 Marime text
port_captura_2.jpgFacem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii SC NRM Cargo Logistics SRL, însă acest lucru nu a fost posibil

O femeie din Constanţa a fost prinsă în flagrant de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi cei de la Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, în timp ce a pretins şi primit bani, pentru a interveni pe lângă organele vamale să nu mai efectueze controlul vamal al unor bunuri aflate într-un container. Potrivit unor surse, femeia ar fi angajata unei societăţi comerciale de profil din portul Constanţa, respectiv NRM Cargo Logistics SRL. Conform datelor oficiale, unitatea comercială în cauză este reprezentată legal de Alin Laurenţiu Marinescu, condamnat de Judecătoria Constanţa, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, ieri, în jurul orei 14.50, prinderea în flagrant a Simonei O., de 46 de ani, din municipiul Constanţa, declarant vamal la o agenţie din Portul Constanţa. „Din investigaţii a reieşit că suspecta a pretins şi primit 800 de lei de la D.A., de 44 de ani, din comuna Sarichioi, judeţul Tulcea, cu scopul de a interveni pe lângă organele vamale pentru ca acestea să nu mai efectueze controlul vamal al bunurilor aflate într-un container sosit din Spania. Faţă de O.S., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257 din Codul Penal", se mai arată în informarea IPJ Constanţa. Femeia a fost prinsă în flagrant de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Poliţie Transporturi, în cooperare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. După cum arătam şi mai sus, potrivit unor surse bine informate, femeia ar fi angajata unei societăţi comerciale de profil din portul Constanţa, respectiv NRM Cargo Logistics SRL. Conform datelor oficiale puse la dispoziţie de Vrajitorul.eu, unitatea comercială în cauză este reprezentată legal de Alin Laurenţiu Marinescu.

0 lei profitul brut


Acesta a fost condamnat de Judecătoria Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Registrul Comerţului informează că SC NRM Cargo Logistics SRL are ca obiect de activitate „Alte activităţi anexe transporturilor". Acelaşi RECOM mai arată că în SC NRM Cargo Logistics SRL apare Octavian Liviu Dragomir, de 42 de ani, din Constanţa, SC Nord Marine SRL, SC Silk Route Shipping SRL, Alin Laurenţiu Marinescu şi Adrian Scradeanu Istrate. În ceea ce priveşte punctele de lucru, aceste sunt două la număr: unul în incinta Port Constanţa Sud Agigea - Poziţiile 23 şi 24, iar cel de-al doilea este zona Digului de Sud a Portului Constanţa. Potrivit datelor de bilanţ, SC NRM Cargo Logistics SRL a raportat, în 2008, având nouă salariaţi, o cifră de afaceri de 395.346 de lei şi un profit brut de 0 lei. În 2009, cu şase angajaţi, cifra de afaceri a ajuns la 402.346 de lei, însă profitul brut a rămas tot 0 lei. Anul 2010 a fost unul productiv pentru societatea comercială mai sus precizată. Astfel, cu zece salariaţi, a raportat o cifră de afaceri în valoare de 752.016 lei şi un profit brut de 106.357 de lei. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii SC NRM Cargo Logistics SRL, însă acest lucru nu a fost posibil.

Afaceri „înfloritoare"

Nu este de trecut cu vederea faptul că Alin Laurenţiu Marinescu administrează şi SC Nord Marine SRL, cu sediul în incinta port - clădirea Bursa Nouă numărul 1 şi cu obiect de activitate „Activităţi de servicii anexe transportului pe apă". Asociaţi în această firmă sunt: Lale Marinescu, de 59 de ani, din Constanţa, Bon Marine Union LTD - Bulgaria şi Voyager LTD - Bulgaria. Datele de bilanţ arată că, în 2008, SC Nord Marine SRL a derulat afaceri în valoare de 1.116.556 de lei şi a înregistrat un profit brut de 518.532 de lei, iar în 2009 cifra de afaceri a ajuns la 1.962.166 de lei şi profit brut: 642.134 de lei. În 2010, unitatea comercială a raportat o cifră de afaceri de 2.292.554 de lei şi un profit brut de 859.602 lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii