Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Nicolae Balcescu, incatusat de politisti

ro

17 Jan, 2009 20:16 1697 Marime text

Primarul din localitatea Nicolae Bălcescu a fost reţinut de poliţişti, încătuşat şi condus la sediu. Edilul a fost prins beat la volan, cu ocazia unei acţiuni de rutină. În loc să oprească la semnal Viorel Bălan a încercat să fugă.

Vineri după-amiază, poliţiştii din localitatea Mihail Kogălniceanu au demarat o acţiune pe linia combaterii alcoolului la volan. La un moment dart, un echipaj postat la intrarea în comună a efectuat semnalul de oprire unui autoturism Audi A6 cu numărul de înmatriculare CT-73-BLN. În loc să oprească, şoferul şi-a văzut de drum, ba chiar a accelerat, în încercarea de a scăpa de poliţişti. Aceşţtia au pornit în urmărirea autoturismului. În goana sa, conducătorul auto nu a ţinut cont de nimic şi a tăiat de mai multe ori linia continuă. A oprit abia în celălalt capăt al comunei, în dreptul unui hotel. Poliţiştii au avut o surpriză de proporţii când şi-au dat seama că la volan se afla nimeni altul decât primarul PDL Vuirole Bălan. Pasagerul de pe locul din dreapta era Cicolae Ciocănete, consilier local în Nicolae Bălcescu. Incidentul nu avea însă să se oprească aici. Odată coborât din maşină, primarul a negat că el s-ar fi aflat la volan, a refuzat să se legitimeze şi să sufle în fiolă. Oamenii legii au solicitat ajutorul unui al doilea echipaj, pentru că edilul devenea din ce în ce nmai recalcitrant. Dat fiind că refuza să coopereze şi ameninţa cu funcţia pe care o deţine, a fost încătuşat şi condus la sediu, unde şeful poliţiei i-a pus în vedere că, dacă refuză recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, i se va întocmi dosar penal. Mai pototlit, primarul s-a lăsat convins să urce în maşina poliţiei, care a demarat către Spitalul Judeţean Constanţa. Apoi, cu cătuşele la mâini, Viorel Bălan a fost escortat din nou la sediul poliţiei din Mihail Kogălniceanu, în vederea continuării cercetărilor. Cu atât mai mult cu cât şoferul primarului a declarat, în scris, că el fusese cel care condusese autoturismul, iar oamenii legii nu prea cred în sinceritatea acestuia, dat fiind că au martori care declară că l-au văzut limpede pe Viorel Bălan conducând autoturismul Audi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • invatati sa scrieti!!!! 29 Mar, 2009 15:10 din cate stiu il cheama VIOREL BALAN nu "VUIROLE BALAN" este si va fii cel mai bun primar!!!!bravo lui are dreptu!!!