Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Decebal Făgădău şi prefectul Ion Constantin încearcă să se apropie de serviciile secrete

ro

17 Nov, 2015 00:00 3082 Marime text


Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, este într-o continuă campanie de rebranding.

El încearcă să-şi schimbe imaginea şi să pară altfel decât mentorul său, Radu Mazăre. Îşi scoate în evidenţă viaţa de familist, continuă politicile sociale prin micşorarea preţului gigacaloriei şi încearcă să menţină un echilibru în PSD. Mai nou, Decebal Făgădău s-a înscris la cursurile Colegiului Naţional de Informaţii din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul“ din Bucureşti. Aici sunt pregătiţi ofiţerii de informaţii ce vor lucra sau lucrează în principalul serviciu de informaţii al României, SRI. Instituţia organizează însă în cadrul Colegiului Naţional de Informaţii şi cursuri pentru reprezentanţi din administraţie şi societatea civilă.
 
Ca să nu bată singur drumurile pe la Bucureşti, Decebal Făgădău face echipă cu fostul său coleg de partid, prefectul Ion Constantin, şi el înscris la acelaşi curs. Menţionăm că Ion Constantin a fost promovat în partid de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.
 
Iată pentru ce se pregătesc Decebal Făgădău şi Ion Constantin: „Dobândirea cunoştinţelor generale în domeniul activităţii de informaţii, contrainformaţii şi de Securitate... Formarea abilităţilor de gestionare a problematicii de securitate naţională în sfera de activitate a cursanţilor. Promovarea responsabilităţilor în vederea consolidării imaginii instituţiilor cu atribuţii în materie de securitate naţională în concordanţă cu exigenţele statului de drept. Dezvoltarea personală şi profesională prin cunoaşterea matricelor de securitate ale României şi cunoaşterea modalităţilor de participare a societăţii civile la realizarea securităţii naţionale.“ Cursul se adresează „persoanelor interesate din instituţii, autorităţi publice şi organizaţii neguvernamentale“.
 
 În contextul în care PSD Constanţa a fost „decapitat“ de binomul SRI-DNA atât de blamat de Nicuşor Constantinescu în ieşirile sale publice împotriva Justiţiei, Decebal Făgădău şi Ion Constantin dau semne că ei sunt gata a-şi îmbunătăţi cunoştinţele despre activitatea serviciilor secrete. Totul pare o nouă mişcare de imagine făcută de cei doi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii