Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima firmă care a intrat în „cavoul“ scafandrilor Zarafu şi Ispas Unul dintre şefii de la Prodive Services, trimis în judecată de procurori

ro

30 Sep, 2013 00:00 3823 Marime text
Dosarul este judecat de completul P3, prezidat de magistratul Ştefania Pîrlogea
 
Un om de afaceri din judeţul Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire cu rea credinţă a creditului de care se bucură societatea în folos propriu ori pentru a favoriza o altă firmă în care are interese directe, de neconvocare a adunării generale în cazurile prevăzute de lege, dar şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cel luat în colimator atât de procurori, cât şi de judecători se numeşte Cristian Vlad şi este unul dintre şefii societăţii comerciale Prodive Services SRL, unitate care a efectuat prima inspecţie a cargoului scufundat Medy, la solicitarea clubului londonez de asigurări P/I, unde şi-au găsit sfârşitul scafandrii Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas.
 
Portalul instanţelor de judecată arată că dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa cu numărul unic 9856/212/2013 şi că următorul termen a fost programat pentru data de 30 octombrie, la completul de judecată P3, prezidat de magistratul Ştefania Pîrlogea. Conform organelor de anchetă, Cristian Vlad, în calitatea sa de administrator al firmei Prodive Services SRL, ar fi produs un prejudiciu de 419.380,59 de lei, prin presupusa folosire, cu rea credinţă, a creditului societăţii în folosul propriu. Procurorii spun că Vlad ar fi decontat cheltuieli pentru centru Spa, pentru chiriile unor sedii inexistente, sejururi, vacanţe, tratamente medicale, masă, protocol şi că ar fi dispus restituirea unor fonduri aferente dintr-un credit bancar al societăţii pentru decontarea unor sume cu care creditase firma. Mai mult decât atât, continuă procurorii, în cauză s-ar fi consemnat mai multe operaţiuni financiare „inexplicabile contabil, respectiv împrumuturi inexistente în favoarea unor societăţi cu care nu există contracte în acest sens, un credit revolving ocult, plăţi făcute către firmele de leasing în condiţiile în care bunurile aferente erau exploatate în interesul său propriu şi nu al societăţii“.

Ca şi cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, organele de anchetă arată, în cercetarea lor, că au fost făcute plăţi către „firme de avocatură, fără să se dovedească legătura dintre interesul obţinerii de venituri şi acest gen de cheltuieli, nesusţinute prin contracte de asistenţă juridică şi prin dovada unor procese ale societăţii“. Tot potrivit procurorilor, în acest dosar s-ar fi „încasat fără aprobare unele dividente, autoacordarea de prime cu un cuantum semnificativ asimilabile dividentelor neautorizate etc“. Potrivit rechizitoriului, expertul desemnat a stabilit că societatea a fost „prejudiciată cu un echivalent de 419.380,59 de lei, compus din 335.660,64 de lei şi 5.144 de euro, cheltuieli în interes personal, 55.000 de lei prime şi 9.894,91 de lei cheltuieli ilegale cu salarii“. „Totodată“, mai arată anchetatorii, Cristian Vlad „nu a convocat adunarea generală, în sensul că nefiind întrunită majoritatea pentru a se lua o decizie, în loc să reconvoace aceasta, a procedat ca şi cum ar fi unicul acţionar“. În dosar, partea civilă cere 282.791 de euro, reprezentând daune materiale, precum şi echivalentul sumei de 1 euro, reprezentând daune morale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Chiar o Firma Buna 30 Sep, 2013 09:02 Nu stiu daca cele de mai sus sunt adevarate dar momentan d.p.d.v. profesional societatea este cea mai tare din domeniu in Constanta avand echipamente deosebite care costa o gramada de bani, iar oameni f.bine pregatiti. I-am vazut lucrand la numeroase nave straine si toti armatorii au fost cel putin multumiti daca nu impresionati. Dar astea nu conteaza probabil ca undeva nu au dat spaga de rigoare si acum trebuiesc pedepsiti...