Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:45 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima decizie în dosarul crimei care a şocat Constanţa Nicolae Filimon rămâne după gratii

ro

24 Jun, 2016 00:00 1209 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au menţinut arestarea preventivă a lui Nicolae Filimon, cel care ar fi înjunghiat-o pe Adriana Farcaş, de 33 de ani, din Constanţa, pe o durată de 30 zile.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa
 
Reamintim că Zafer Sadîc, procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a dispus trimiterea în judecată a lui Nicolae Filimon, de 30 de ani, suspectat că ar fi înjunghiat-o pe Adriana Farcaş, de 33 de ani, din Constanţa, de 11 ori. Crima a avut loc la finele lunii mai, în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu, unde lucra femeia. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
De menţionat că în timpul urmăririi penale a fost efectuată o expertiză din care a reieşit că inculpatul avea discernământ la momentul comiterii faptei. Un alt aspect care merită menţionat este că familia tinerei s-a constituit parte civilă în dosar, urmând să comunice instanţei de judecată suma cerută cu titlu de daune.
 
Zafer Sadîc, magistratul care a instrumentat cauza, spune că nu Adriana Farcaş era ţinta lui Nicolae Filimon. În seara respectivă, bărbatul ar fi băut un litru de ţuică, ar fi luat un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri, şi era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit.
 
„Bărbatul nu avea bani la el. A intrat să ceară un pachet de ţigări. I-a cerut victimei să nu ţipe, să-i de un pachet de ţigări, că nu-i face rău. Victima l-a refuzat. El a scos cuţitul şi a ameninţat-o să-i dea ţigări, că altfel o omoară. Femeia a ţipat. El a intrat după ea şi a înjunghiat-o“, a spus Zafer Sadîc.

Ti-a placut articolul?

Comentarii