Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Chircu, la (re)judecata cu Teodosie

ro

19 Jul, 2010 00:43 3381 Marime text
cap_6.jpgProcesul intentat de preotul militar Traian Chircu Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Ministerului Apărării şi Garnizoanei Mangalia se va rejudeca.

Chircu_-_IPS_si_Chircu.jpgNemulţumit de daunele minore acordate de instanţă, în comparaţie cu nedreptăţile îndurate, dar şi de faptul că instanţa nu a dispus reintegrarea sa pe funcţie, deşi i-a dat dreptate şi a obligat pârâţii la plata salariului pe două luni şi a unor daune morale de 10.000 de lei, părintele Chircu a atacat decizia la Curtea de Apel. La rândul lor, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au constatat că sentinţa Tribunalului nu este completă, astfel că au casat-o şi au trimis dosarul spre rejudecare, „în vederea soluţionării tuturor capetelor de cerere şi stabilirea corectă a cadrului procesual". În acest context, dosarul a fost reînregistrat pe rolul Secţiei civile a Tribunalului Constanţa, sub numărul 8812/118/2010, urmând ca prima înfăţişare în rejudecare să aibă loc pe 5 august. Adică, la aproximativ un an de când preotul militar s-a adresat iniţial instanţei, solicitând anularea deciziei de concediere luată de Garnizoana Mangalia. Deşi Tribunalul Constanţa i-a dat - parţial - dreptate în această privinţă şi a obligat ministerul la plata salariilor restante şi a unor daune morale, judecătorii nu au dispus reintegrarea părintelui pe funcţia pe care a avut-o anterior. De asemenea, aceeaşi instanţă a respins acţiunea îndreptată împotriva Arhiepiscopiei Tomisului, considerând că instituţia nu are calitate procesuală. Nemulţumit de această decizie, având în vedere chinul la care a fost supus timp de un an, părintele s-a adresat Curţii de Apel, care i-a dat dreptate şi a decis rejudecarea cazului. „Dreptatea este singura raţiune pentru care mai trăiesc. Chiar şi după ce se va termina totul, vor rămâne răni pe care nimeni nu le mai poate vindeca", a declarat preotul Chircu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Golan 19 Jul, 2010 11:27 Opinia publica Constanteana trebuie sa ia masuri radicale pentru indepartarea acesti Satane episcopale care si-a batut joc de haiana si Biserica . La puscarie cu acest mitocan!
  • DE ION ALPETREI LaTATAR ADEVARAT 19 Jul, 2010 00:37 DOI procesomani penali ,abuzivi in functii,pusi in fruntea COMUNITATILOR RELIFGIOASE,doi pitic la propriu,POPA TEO si YUSUF MUUURAT.,INCARCA programele judecatoilor cu abuzurile lor impotriva subalternilor. LA MITITICA cu ei.