Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiera procurorilor constănţeni Firma afaceristului Guliu, cu interesele lezate de noul Cod fiscal

ro

19 May, 2012 00:28 3666 Marime text

11Excela_-_Guliu_George.jpgSC Excella Real Grup SRL, firmă constănţeană devenită cunoscută pe plan naţională după ce procurorii au solicitat, în premieră, instanţelor de judecată suspendarea activităţii firmei, a dat în judecată Guvernul României.

Din primele informaţii, se pare că societatea, al cărei nume se leagă de controversatul afacerist George Guliu, arestat în 2009 în scandalul „Mafia de la Rutiera Constanţa", este nemulţumită de anumite prevederi ale noului cod fiscal legate de regimul aplicării accizelor şi al taxelor speciale. Prevederi pe care, de altfel, a reuşit să le şi suspende în instanţă, judecătorii Curţii de Apel Constanţa hotărând să admită, în primă fază, suspendarea provizorie a prevederilor HG 50/2012 contestate de firma lui Guliu.

Decizia a fost luată în urmă cu două zile, de completul prezidat de magistratul Georgiana Pulbere, preşedintele Secţiei a II-a civile, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa. Măsura are caracter provizoriu, suspendarea fiind valabilă până la soluţionarea procesului propriu-zis intentat de firma lui Guliu Guvernului României. Dosarul privind litigiul propriu-zis pe noul Cod fiscal a fost înregistrat la Secţia a II-a civilă a Curţii de Apel Constanţa săptămâna trecută, pe data de 10 mai, având numărul de înregistrare 630/36/2012, iar părţile fiind SC Excella Real Grup SRL, în calitate de reclamant şi Guvernul României, în calitate de pârât. Prima înfăţişare în proces a fost programată să se desfăşoare pe data de 27 iunie.

Suspendarea executării

Numai că, între timp, firma al cărei nume este strâns legat de cel al businessman-ului Guliu şi de afacerile cu combustibil lichid greu şi uşor, a dat din nou în judecată Guvernul. Motivul? Până la prima înfăţişare în procesul propriu-zis, afacerile firmei continuau să fie afectate, totuşi, de noul Cod fiscal. Aşa încât, SC Excella Real Grup SRL a introdus o nouă acţiune împotriva Guvernului, cerând suspendarea provizorie a executării. Cazul a primit numărul 647/36/2012, părţile fiind aceleaşi. Prin încheierea cu numărul 10 din data de 17 mai 2012, instanţa, în completul prezidat de magistratul Georgiana Pulbere, a hotărât să admită cererea SC Excella Real Grup. „În temeiul art.14 alin.1 din Lg.554/2006- Dispune suspendarea provizorie a executării prevederilor pct.22 lit.o şi pct.57 lit.o din HG nr.50/25.01.2012 referitoare la Titlul VII «Accize şi alte taxe speciale» până la soluţionarea cererii având ca obiect suspendarea executării aceloraşi dispoziţii - dosar 630/36/2012 al Curţii de Apel Constanţa, cu prim termen de judecată - stabilit aleatoriu - la 27.06.2012", se arată în minuta Curţii de Apel. Declarat mai mult sau mai puţin învingător în primă fază, rămâne de văzut dacă afaceristul Guliu va învinge, definitiv şi irevocabil, Guvernul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii