Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în dosarul retrocedărilor În toiul campaniei electorale, eligibilii Mazăre şi Nicuşor chemaţi pentru audieri

ro

23 May, 2012 00:00 2199 Marime text
retrocedarimazare-curteadeapelbucuresti.jpgÎntorsătură mai mult sau mai puţin ciudată în dosarul retrocedărilor Constanţei, care se judecă la Curtea de Apel Bucureşti şi în care primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Trimis pe rolul instanţei de aproape patru ani, cazul a prins prima campanie electorală pentru alegerile locale. Adică alegerile în care diverşi contracandidaţi încearcă să-i ia scaunul primarului Mazăre.

Desigur, vizat de campanie este şi scaunul preşedintelui Consiliului Judeţean. Şi aşa, în toiul forfotei electorale, eligibilii Constanţei ar trebui, vrând-nevrând, să lase deoparte treburile urbei măcar pentru o zi, pentru a se prezenta la Curtea de Apel Bucureşti, în vederea audierii. Ceva mai puţin zgomotos decât edilul şi, totodată, colegul său de partid, actualul preşedinte al CJC a păstrat un oarecare mister cu privire la faptul dacă va da sau nu declaraţii în faţa judecătorilor bucureşteni în procesul în care este acuzat de fapte de corupţie. La capătul opus, primarul Mazăre a anunţat de la bun început că va da declaraţii în faţa instanţei de judecată legate de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât vrea să se afle adevărul.

„Asociere pentru săvârşirea de infracţiuni"

mazareretrocedari-radumazare.jpgMai mult decât atât, edilul a anunţat că va solicita şi efectuarea unei expertizei în cauză, solicitare despre care primarul spune că i-a fost respinsă constant pe parcursul desfăşurării urmăririi penale, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Concret, acuzaţiile care i se impută lui Mazăre şi Constantinescu de către procurori sunt de „abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni". De asemenea, anchetatorii au precizat că prejudiciul calculat în această cauză s-ar ridica la circa 114 milioane de euro. Cei doi, alături de ceilalţi şefi din administraţia publică locală trimişi în judecată de procurorii DNA au respins constant acuzaţiile şi şi-au declarat nevinovăţia, susţinând că dosarul ar fi unul instrumentat politic. Pregătit încă de la termenul trecut să stea în faţa judecătorilor bucureşteni pentru a da declaraţii în cauză, primarul Mazăre a fost „sărit" de judecători la înfăţişarea respectivă, dat fiind că audierea primilor doi suspecţi a durat câteva ore bune. În contextul în care campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie este în plină desfăşurare, facem menţiunea că i-am transmis un SMS edilului pe telefon, pentru a-l întreba dacă va participa la procesul programat să se desfăşoare astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns. În această situaţie, rămâne de văzut dacă procesul va împiedica sau nu planurile primarului privind campania pentru Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii