Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:18 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posibile fraude cu fonduri europene Mihai Valeriu Albulescu şi-a primit pedeapsa

ro

19 Feb, 2016 00:00 1199 Marime text
Trimis în judecată de DNA Constanţa, Mihai Valeriu Albulescu a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Tulcea, la o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare.
 
Instanţa l-a obligat pe Albulescu să se prezinte la Serviciul de probaţiune Tulcea, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Tulcea, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii constând în reparaţii şi întreţinere domeniu public, alei, parcări şi trotuare, activităţi de întreţinere la Sala de Sport, Complexul Sportiv Delta, Stadion Cosma Zait, Plaja Lacului Ciuperca, Bazin de înot, Tabăra Bididia, Casa Constantin Gavenea, la Direcţia de întreţinere şi administrare patrimoniu Tulcea, pe o perioadă de 60 de zile.
 
„Admite acţiunea civilă a părţii civile Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti. Obligă inculpatul Albulescu Mihai Valeriu la plata către partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti a sumei de 282.796,30 de lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăţi până la data achitării integrale a debitului, cu titlu de despăgubiri civile“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Albulescu a fost acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „La data de 24 aprilie 2013, inculpatul Albulescu Mihai Valeriu, prin folosirea de documente false, a solicitat şi obţinut de la APIA - Centrul Judeţean Tulcea fonduri nerambursabile din bugetul Uniunii Europene, în valoare totală de 282.796 de lei, pentru o suprafaţă de 373,3 hectare păşune. Concret, acesta a depus la instituţia respectivă un document care, în tabelul inserat în cuprinsul acestuia, conţinea, la rubrica «Semnătură Fermier», semnăturile nereale, atât ale acestuia cât şi ale celorlalţi membri ai fermei respective, executate în fals, aspect cunoscut de inculpat“, se precizează în rechizitoriu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii