Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponei plimbați pe plajă pentru a se fotografia cu turiștii din Stațiunea Mamaia. Ce măsuri au luat polițiștii (GALERIE FOTO)

ro

08 Jul, 2022 12:29 939 Marime text
Ponei, Mamaia. Foto: IPJ ConstanțaÎn cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților, polițiștii au identificat 3 bărbați, care utilizau animale (ponei) pentru a fi fotografiate de turiști, în scopul obținerii unei sume de bani.

Cei 3 bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

„Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor 3 ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate (34 de grade), fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice. 

În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei 3 ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța“ - au mai precizta reprezentanții IPj Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii