Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:45 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii ISU „Dobrogea” au intervenit pe Canalul Dunăre-Marea Neagră la Cernavodă (galerie foto)

ro

12 Feb, 2017 14:00 3044 Marime text
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” de la Detașamentul Cernavodă au intervenit pentru recuperarea unei persoane rămase pe Canalul Dunăre - Marea Neagră în dreptul localităţii Cernavodă, județul Constanța. Aceasta a fost scoasă de echipajul de pompieri și predată cadrelor medicale sosite la fața locului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanța atrage atenţia cetăţenilor asupra pericolului la care se expun prin practicarea activităţilor de agrement pe suprafaţa îngheţată a râurilor, iazurilor, lacurilor, barajelor şi canalelor colectoare din judeţ, întrucât gheaţa poate ceda în orice moment, periclitându-le viaţa.

Astfel, pentru preîntâmpinarea unor evenimente ce pot avea consecinţe tragice, recomandăm părinţilor să explice copiilor riscurile pe care le implică plimbările sau jocurile practicate pe suprafaţa îngheţată a apelor, interzicându-le astfel de activităţi şi supraveghindu-i în permanenţă.

 Având în vedere faptul că straturile de gheaţă de la suprafaţa lacurilor sunt foarte înşelătoare, părând a fi mult mai groase decat sunt în realitate, îi sfătuim pe pescari să evite pescuitul la copcă, înlăturând astfel riscul de înec în urma prăbușirii sub stratul subţire de gheață.


Sursa foto: ISU Dobrogea

Ti-a placut articolul?

Comentarii