Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:00 01 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare în ultima săptămână din 2022

ro

02 Jan, 2023 11:27 716 Marime text
Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudÎn perioada 23 - 29 decembrie 2022, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 497 de persoane, 38 de autovehicule și 31 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 379 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 

„Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 83 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 162 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.        
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente și au fost găsite 36 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 118 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.

 
Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 2 autovehicule și 10 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii