Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii din IPJ Constanța au primit peste 800 de pistoale Beretta, veste antiglonț și bastoane cu electroșocuri

ro

19 Oct, 2020 17:21 1937 Marime text
  • Totodată, au fost recepționate 171 de body-camera.

Anul acesta, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost recepționate 147 de autovehicule noi, dintre care 15 au fost primite săptămâna trecută.
 
Autospecialele sunt destinate muncii operative și au fost repartizate, în special, polițiștilor de ordine publică şi de la rutieră.
 
În vederea îmbunătățirii dotării polițiștilor, au fost recepționate, până în prezent, 813 pistoale Beretta calibrul 9x19 mm.
 
În anul 2020, au fost recepționate echipamente și mijloace tehnice specifice muncii de poliție și pentru protecția polițiștilor, respectiv 110 căști de protecție cu vizor, 35 de veste antiglonț și 170 de maiouri de protecție, precum și 110 bastoane cu electroșocuri.
 
De asemenea, au intrat în dotarea polițiștilor constănțeni 13 complete de blocare a trecerii auto, ce vor fi folosite în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracțiuni și care nu se conformează semnalului de oprire al polițistului rutier. Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea autovehicului.
 
Totodată, au fost recepționate 171 de body-camera, ce au intrat în dotarea polițiștilor care intervin primii la evenimente și interacționează în mod curent cu cetățenii. Poliţiştii vor înregistra audio-video interacţiunile cu cetăţenii, în scopul prevenirii comiterii de comportamente antisociale, ultraje sau abuzuri.
 
Aceste achiziţii sunt realizate din fondurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul demersurilor pentru îmbunătățirea intervențiilor și serviciului pus în slujba comunității.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii