Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Activități cu caracter preventiv-educativ în rândul elevilor din mai multe unități de învățământ din județul Constanța

ro

19 Nov, 2021 14:34 1079 Marime text

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități cu caracter preventiv - educativ în rândul elevilor din mai multe unități de învățământ din județul Constanța.

Comuncatul oficial IPJ Constanța:

„Prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar constituie o premisă importantă pentru crearea  unui  climat  propice desfășurării activităților  instructiv - educative. Astfel, în săptămâna 15-19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități cu caracter preventiv -educativ în rândul elevilor din mai multe unități de învățământ din județul Constanța, având drept scop prevenirea și combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură, care pot apărea în cadrul unităților de învățământ.

În mod special, în rândul copiilor, agresivitatea cunoaște o multitudine de moduri de exprimare, de la agresivitate fizică, agresivitate verbală sau indirectă, manifestatată prin jigniri, intimidare, discriminare, marginalizare sau hărțuire.

Copiii au fost sfătuiți de polițiști:

-Să nu răspundă comportamentelor agresive;
-Să evite situațiile sau persoanele agresive;
-Să ceară ajutor colegilor și profesorilor în care au încredere;
- Să nu distribuie, să comenteze sau să aprecieze postările în care un elev este hărțuit.“

Sursă foto:Facebook.com/ Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii