Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii constanteni, prezenti la deschiderea anului scolar (galerie foto)

ro

15 Sep, 2009 03:08 1558 Marime text

politisti_2.jpgPe 14 septembrie, porţile şcolilor s-au deschis şi pentru poliţiştii constănţeni, care au profitat de ocazie pentru a implementa proiectele de prevenire a dispariţiilor de minori şi siguranţa copiilor care utilizează Internet-ul, precum şi pentru a acorda diplome elevilor care au participat la concursul naţional „Educaţie rutieră - Educaţie pentru viaţă"

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, în colaborare cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 5 au fost prezenţi la deschidere la Şcoala Generală nr. 16 din Constanţa pentru a le oferi elevilor sfaturi utile. Oamenii legii le-au recomandat elevilor să evite zonele aglomerate, să nu se deplaseze pe străzi neiluminate pe timp de noapte, să fie siguri că ştiu adresa şi numărul de telefon de acasă şi să nu accepte să însoţească persoane necunoscute în diverse locuri, indiferent de pretextele pe care acestea le invocă. Sfaturile s-au adresat şi siguranţei copiilor care utilizează Internet-ul, cărora li s-a recomandat să nu furnizeze datele personale şi adresa celor pe care îi cunosc on-line şi să nu stabilească întâlniri cu aceştia, fără încuviinţarea părinţilor. Părinţii prezenţi la activitate au fost sfătuiţi să-i supravegheze pe cei mici în momentul utilizării PC-ului, să identifice activităţi comune şi pentru informaţii suplimentare să acceseze site-ul www.sigur.info, iar în cazul în care sunt victima unui abuz să apeleze numărul de telefon gratuit 116 111. La finalul festivităţii, poliţiştii le-au distribuit elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, ghiduri informative sub formă de evantai, cu numărul de telefon gratuit 116 000 pentru sesizarea dispariţiilor de minori şi adresa de Internet www.copiidisparuti.ro/lectii .

Demersul se înscrie în campania „Copilăria în siguranţă", program iniţiat de Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa, în colaborare cu Microsoft România, Fundaţia Nadia Comăneci, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus, Radio Constanţa - Radio Vacanţa, Universitatea Ovidius - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Organizaţia Salvaţi Copiii Constanţa şi „AVON Cosmetics".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mirela 15 Sep, 2009 16:44 Bravo Diana...!!!