Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au ieşit în stradă

ro

24 Apr, 2013 00:00 1124 Marime text
În cursul zilei de astăzi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1, au organizat şi efectuat acţiuni de informare şi prevenire a cetăţenilor, pe raza municipiului Constanţa, care au vizat prevenirea săvârşirii furturilor din autoturisme.

Infracţiunea de furt din autoturisme reprezintă una dintre faptele penale care se comite cel mai facil. Pentru făptuitori nu există o preferinţă pentru bunurile sustrase din autoturisme, aceştia însuşindu-şi practic tot ce se poate lua din autoturism şi se află la vedere.
Potrivit analizelor statistice efectuate, s-a constatat că furturile din autoturisme se produc atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, iar un factor favorizant este reprezentat şi de faptul că cetăţenii lasă diverse obiecte la vedere în maşini. Având în vedere aceste considerente, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa continuă campania informativă de prevenire a cetăţenilor cu privire la riscurile şi neplăcerile provocate de implicarea în acest gen de infracţiuni, în calitate de victime.
Acţiunea s-a derulat în zona de competenţă a Secţiei 1 Poliţie, începând cu ora 09.30, ocazie cu care poliţiştii au verificat autoturismele parcate pe bulevardul Mamaia, străzile Unirii, Grozeşti, Dragoslavele, Ioan Murgescu şi Pescarilor, constatând că oamenii îşi lasă în autoturisme la vedere diverse bunuri. Poliţiştii au purtat discuţii cu proprietarii autoturismelor, recomandându-le să evite aceste situaţii, care i-ar putea implica într-un eveniment neplăcut, având drept urmare pierderea de timp preţios la autorităţi, societăţi de asigurare sau service-uri auto, totodată fiindu-le înmânate pliante cu sfaturi preventive.
Scopul activităţii a fost acela de a conştientiza cetăţenii cu privire la riscul la care sunt expuşi în momentul în care îşi lasă în autoturisme la vedere bunuri precum: bani, documente originale sau xerocopiate, copii de pe acte de identitate, documente bancare sau instrumente de plată, dispozitive de stocare a informaţiilor, serviete, chei, diverse obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte, aparatură electronică etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii