Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au confiscat truse de manichiură, pensete, inele metalice şi cosmetice

ro

30 Nov, 2013 00:00 875 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud - Agigea din China 69.906 articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute, respectiv nedeclarate, cu o valoare totală de 1.681.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Ilfov.
În urma controlului primului container, au fost identificate 52.806 articole diverse (truse de manichiură, pensete, portofele, inele metalice şi cosmetice), susceptibile a fi contrafăcute, şi 15.300 de agrafe şi clame pentru păr, nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 1.531.000 lei.

În al doilea container au fost descoperite 1.800 de jucării (maşinuţe cu radiotelecomandă), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 150.000 de lei dacă ar fi fost originale.
Produsele care purtau însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cele nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni români în vârstă de 45, respectiv 52 de ani, domiciliaţi în Ilfov, respectiv Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii