Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:11 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti de la Transporturi Maritime, scăpaţi de controlul judiciar

ro

16 Dec, 2015 00:00 790 Marime text


Nicolae Zanet şi Sorin Coşmeanu, agenţi de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, au scăpat de controlul judiciar.
 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis cererea formulată de Florin Mustăţea, Sorin Coşmeanu şi Nicolae Zanet şi au revocat măsura controlului judiciar dispusă faţă de aceştia de Curtea de Apel Constanţa. Decizia nu este definitivă.
 
Poliţiştii au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, într-un dosar privind furtul de diferite cantităţi de produse petroliere din vagoanele-cisternă ale SCOT SA, sosite în Portul Constanţa.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, „în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SCOT SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent“.
 
„În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, «hoţilor» să sustragă combustibilii din Portul Constanţa“, se mai arată în documentele procurorilor.
 
La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii