Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:40 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti de la Transporturi Maritime, condamnaţi

ro

17 Mar, 2016 00:00 1570 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea lui Nicolae Zanet şi a lui Sorin Coşmeanu, agenţi de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa. Astfel, Nicolae Zanet a fost condamnat „pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată“ la pedeapsa de trei ani de închisoare, iar Sorin Coşmeanu, la pedeapsa de trei ani de închisoare.
 
Magistraţii au dispus suspendarea executării pedepselor principale sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani. Totodată, Nicolae Zanet şi Sorin Coşmeanu vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman“ sau al Muzeului de Artă Constanţa, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.
 
Alături de cei doi au mai fost condamnaţi Costel Bobric, pentru „infracţiunea de complicitate la furt calificat“, la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, Florin Mustăţea, la pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare în regim de detenţie, Cristian Buga, pentru „infracţiunea de luare de mită în formă continuată“, la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare, şi Sorin Daniel Moraru, la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare.
 
De asemenea, judecătorii constănţeni i-au achitat pe Cristina Stoica pentru „infracţiunea de tăinuire, întrucât nu există probe că a comis infracţiunea“, şi pe Luca Toader pentru „infracţiunea de dare de mită, întrucât nu există probe că a comis infracţiunea“. 
 
Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim că poliţiştii au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, într-un dosar privind furtul de diferite cantităţi de produse petroliere din vagoanele-cisternă ale SCOT SA sosite în Portul Constanţa.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, „în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SCOT SA sosite în Portul Constanţa diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent“.
 
„În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, «hoţilor» să sustragă combustibilii din Portul Constanţa“, se mai arată în documentele procurorilor.
 
La data de 23 aprilie 2015, cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele inculpaţilor sau ale apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii