Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţist acroşat de un motociclist aflat sub influenţa substanţelor interzise. Motodiclistul a fugit de la faţa locului

ro

20 Aug, 2022 13:44 1572 Marime text
Poliţişti în misiune. Foto: Facebook-DGPMBÎn noaptea de 19/20 august a.c. polițiștii rutieri din Ilfov au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Potrivit IPj Ilfov, în jurul orei 02:50, polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire pentru 2 motociclete, care se deplasau pe DN1A, dinspre Crevedia în direcția București.

Unul dintre cei doi motocicliști, inițial a redus viteza de deplasare, iar când  a ajuns în apropierea polițistului a efectuat manevre stânga-dreapta și a mărit viteza, împrejurare în care l-a acroșat pe polițistul respectiv, după care ambii motociclisti au fugit de la locul faptei.

Imediat, polițiștii au efectuat activități specifice pentru depistarea și identificarea celor 2 motocicliști.

„Astfel, polițiștii au procedat la urmărirea motocicliștilor, care la un moment dat și-au continuat deplasările pe străzi diferite, context în care echipajul de poliție a continuat urmărirea motocicletei care îl acroșase pe polițist, însă a pierdut-o din raza vizuală din cauza vitezei foarte mari, cu care se deplasa a motocicleta.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a transportat victima la o unitate spitalicească din București, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate, victima fiind în continuare internată.

În urma activităților investigativ operative, polițiștii rutieri din Buftea împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov au fost identificați și depistați ambii motocicliști“ - au mai precizat reprezentanţii IPJ Ilfov.


Conducătorii motocicletelor au fost testați cu aparatele alcooltest și drug test, stabilindu-se faptul că, al doilea motociclist a prezentat un rezultat pozitiv la consumul de substanțe psihoactive.

„În cauză au fost deschis un dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, urmărirea penală fiind în competența exclusivă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

În prezent, organele de urmărire penală desfășoară activități procedurale, urmând ca în raport cu probatoriul administrat, să se dispună măsurile legale care se impun.

De asemenea, a fost deschis dosar de urmărire penală în care polițiștii rutieri efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive“ - au mai precizat repreentanţii IPJ Ilfov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii