Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Română Doi bărbați prinși cu certificate de vaccinare COVID -19 care aparţineau altor persoane la P.T.F. Vărşand

ro

15 Nov, 2021 11:21 1178 Marime text
  • Doi bărbați, un cetățean român și un cetățean maghiar, au fost depistați încercând să treacă ilegal frontiera de stat, folosind certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand.
                                  
Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.
 
Comunicatul oficial oferit de Poliția de Frontieră Română:
 

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au depistat doi bărbaţi din România şi Ungaria care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţineau altor persoane.
 
În data de 14.11.2021, în jurul orei 01:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean maghiar în calitate de şofer al unui microbuz înmatriculat în Ungaria şi un cetăţean român ca pasager, care se deplasau din Ungaria în România.
 
La controlul de frontieră, cele două persoane au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzute cu cod QR, eliberate de autorităţile din Slovacia, întrucât Ungaria face parte din zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic.
 
În urma scanării codurilor QR ale certificatelor, s-a constatat faptul că datele generate în urma scanării aparţin altor persoane.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.“

 
Sursă foto: Facebook/ Poliția de Frontieră Română
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii