Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pistol şi cartuşe cu gaze, reţinute la vamă

ro

20 Dec, 2013 00:00 2411 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în PTF Vama Veche un pistol cu gaze, marca Ekol Special 99, calibru 9 mm, precum şi 11 cartuşe cu gaze calibru 9 mm. 

La Frontiera de la Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român de 53 de ani, la volanul unui autoturism marca Daewoo, înmatriculat în Bucureşti. Acesta a prezentat la controlul specific de frontieră un pistol cu gaze marca Ekol Special 99, calibru 9 mm, 11 cartuşe cu gaze calibru 9 mm, precum şi factura de achiziţie.
În urma verificărilor a rezultat că bărbatul nu deţine autorizaţie de procurare a pistolului cu gaze. Persoana în cauză, domiciliată în Bucureşti, a declarat că a achiziţionat pistolul şi muniţia aferentă din Bulgaria, fără a cunoaşte că trebuie să deţină autorizaţie de procurare a pistolului şi muniţiei cu gaze.

Pistolul şi cartuşele, evaluate la aproximativ 129 de lei, au fost reţinute la sediul PPF Vama Veche, urmând a fi predate la Serviciul Arme, Explozivi şi  Substanţe Periculoase, în vederea expertizării.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii