Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pirații au atacat în Golful Mexic. Au jefuit echipajul și au rănit doi navigatori. Unul a fost împușcat (galerie foto)

ro

18 Nov, 2019 14:08 8426 Marime text
Un atac pirateresc ȋn Golful Mexic de luni seara (11.11.2019) asupra navei Remas (pavilion Italia) care aproviziona platformele petroliere din zonǎ, a jefuit echipajul, a lǎsat doi navigatori rǎniți şi nava devastatǎ, potrivit Sindicatului Liberal al Navigatorilor.
 
„Nu este primul astfel de incident ȋn zonǎ şi probabil nu va fi nici ultimul. Autoritațile mexicane ȋncearcǎ fǎrǎ prea mult succes sǎ lupte ȋmpotriva creşterii acestui risc de piraterie in zonǎ”, transmite pe Facebook sursa mai sus citată.
 
Presa localǎ susține cǎ opt pirați ȋnarmați, pe douǎ barci mici au atacat nava italianǎ cu 35 de persoane la bord, două dintre ele au fost rănite - una împușcată în picior și alta lovită în cap.
 
Marina mexicanǎ a trimis imediat o barcă rapidă la locul atacului. Marinarii rǎniți au fost duși la o clinică privată pentru tratament şi sunt ȋn afara oricǎrui pericol.
 
Nava era operată de firma italiană Micoperi, iar incidentul a avut loc la aproximativ 12 kilometri de coasta Ciudad del Carmen în statul Campeche, în sud-estul Mexicului.
 
„Incidentul este doar cel mai recent atac la infrastructura petrolieră și operațiunile de extracție din Golful Mexic. Un ziar local a obținut recent documente de la firma de extractie de stat Pemex care aratǎ că 197 de astfel de jafuri au avut loc în 2018, cel mai mult din ultimii trei ani și o creștere de 310% față de cele 48 de atacuri din 2016”, mai spune Sindicatul Liberal al Navigatorilor.
 
Pirații înarmați care sunt uneori deghizați în pescari, ajung rapid cu bărci mici, dar cu motoare puternice la platforme sau alte nave pentru a le jefui, a lua obiecte de valoare de la echipaj și alte echipamente, care sunt adesea revândute la uscat.

Sursă foto: Facebook/Sindicatul Liberal al Navigatorilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii