Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 900 de dosare penale pentru fraude în achiziţiile publice în 2016. Prejudicii de peste cinci miliarde de lei

ro

29 Jan, 2017 23:21 1443 Marime text
În cursul anului 2016, Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a continuat acţiunile pentru combaterea fraudelor specifice achiziţiilor publice, arată politiaromana.ro.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat activităţi de verificare a legalităţii încheierii şi derulării unor contracte de achiziţii publice şi pentru descoperirea prejudiciilor aduse bugetului de stat, în domeniile administraţie publică, sănătate şi învăţământ.

Anul trecut, au fost înregistrate 946 de dosare penale în acest domeniu, dintre care 406 în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor.

Dintre dosarele penale înregistrate, 840 au avut ca obiect fraude specifice achiziţiilor publice în domeniul administraţie publică, 65 în domeniul sănătaţii și 44 în domeniul învățământului.

În urma administrării probatoriului, 391 de dosare au fost înaintate parchetelor competente, cu propunere de declinare.

Au fost întocmite 54 de referate cu propunere de trimitere în judecată, iar în 40 de dosare au fost emise rechizitorii. De asemenea, faţă de 50 de persoane s-au dispus măsuri preventive, dintre care 8 au fost arestate preventive, iar 42 au fost reținute.

Prejudiciile cauzate bugetului de stat, prin derularea ilegală a contractelor de achiziţii publice au fost în valoare de peste 5 miliarde de lei, iar pentru recuperarea acestora, au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de 1,7 miliarde de lei.


Sursa foto: obiectiv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii