Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 212 kilograme de peşte confiscat

ro

21 Jan, 2014 00:00 1415 Marime text
În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră tulceni au depistat trei persoane care deţineau şi transportau 212 kilograme de peşte rezultat din activităţi de braconaj, fără a deţine documente legale.

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor poliţiei de frontieră Tulcea şi Isaccea au depistat, în zona lacurilor Saon, Lipoveni şi Gorgova, trei persoane cu vârste cuprinse între 53 şi 42 de ani, având domiciliul pe raza judeţului Tulcea, asupra cărora au fost descoperite 212 kilograme de peşte din speciile caras, şalău, crap şi 20 de plase monofilament în lungime de 1.090 m.

Ultimul caz a fost înregistrat în data de 18 ianuarie, pe Canalul Lipoveni, când poliţiştii de frontieră l-au depistat pe C.G., în vârstă de 42 de ani, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit dintr-o ambarcaţiune de lemn. În urma verificărilor, în ambarcaţiune au fost descoperite 11 plase monofilament şi 15 kilograme de peşte din speciile şalău şi crap.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, respectiv „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii