Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 140 de persoane depistate cu substanțe interzise la festivalurile din Mamaia și Costinești

ro

03 May, 2023 12:08 753 Marime text
Sursa foto: Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis ConstanțaTimp de 6 zile jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța au fost la datorie zi și noapte în stațiunile Mamaia și Costinești, pe timpul defășurării celor două festivaluri de amploare unde peste 85.000 de persoane s-au putut bucura de muzică și atmosferă în siguranță, dar și alături de polițiștii din cadrul IPJ Constanța în dispozitivul de menținere a ordinii publice. 
         
Prin măsurile active de verificare adoptate, au fost oprite din a participa la evenimente un număr de 143 de persoane asupra cărora au fost depistate substanțe care prezentau suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise.
        

„Menționăm că celor 143 de persoane depistate, le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere si consum de substante psihotrope, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.
        
De asemenea, urmare a celor depistate pe timpul desfășurării festivalurilor, efective din cadrul structurii de acțiuni speciale a Grupării Mobile au asigurat protecția procurorilor D.I.I.C.O.T. Constanța și a lucrătorilor B.C.C.O. Constanța pe timpul puneri în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară.   
         
Totodată, alături de colegii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii Grupării Mobile au participat la constatarea unui număr de 5 fapte de natură penală pentru violență domestică, deținere de substanțe interzise și înșelăciune cu brățări de acces la festivalul desfășurat în Costinești.
         
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, menționăm că, au fost aplicate 12 sancțiuni în valoare de 12.500 ron și 1 avertisment persoanelor care au încălcat normele de conviețuire socială.
Mulțumim pe acestă cale participanților care au ales să se bucure de aceste zile într-un mod responsabil și îi asigurăm că vom fi prezenți mereu alături de ei“ - au mai precizat reprezentanții Grupării Mobile de Jnadarmi Tomis Constanța.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii