Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 120 de misiuni pentru pompierii ISU Dobrogea în week-endul trecut. Cele mai multe, pentru acordarea primului ajutor medical

ro

19 Jun, 2023 16:17 981 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUÎn ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 123 misiuni, cele mai multe din ele – 92, fiind pentru acordarea primului ajutor medical.

Potrivit ISU Dobrogea, pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 14 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Din acestea, 7 au fost incendii de vegetație uscată și miriște, în urma cărora au fost afectate peste 20 hectare de teren.

„În ultimele 24 ore, pompierii militari constănțeni au intervenit și în cazul a 4 accidente rutiere soldate cu 8 victime. Toate cele opt persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului ulterior fiind transportate la spital.
De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 13 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.
În cursul dimineții de luni, 19 iunie, în jurul orei 03:00, pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o magazie din locaitatea Mihail Kogălniceanu. Au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoplatforma, o ambulanță SMURD tip B2 și o autocisternă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la magazie, iar flăcările se extinseseră și la acoperișul locuinței. Încendiul a fost lichidat după două ore, cauza probabilă fiind scurt circuit electric“ - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

În jurul orei 05:00, în această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui alt incendiu ce se manifesta la o locuință din localitatea Lazu. Au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

Șapte persoane s-au autoevacuat din casă – doi adulți și cinci copii, toți primind îngrijrii medicale de la echipajul SMURD B2, refuzând ulterior transportul la spital. A ars bucătăria pe o suprafață de 40 mp, iar locuința a fost afectată de fum pe o suprafață de 260 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurt circuit electric.

Citește și: 

Incendiu violent în cursul nopții în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

Județul ConstanțaMai multe persoane, printre care cinci copii, evacuate dintr-un incendiu ce a cuprins o locuință la Lazu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii