Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:45 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescuit ilegal şi furt de fier vechi

ro

31 Jan, 2012 00:00 603 Marime text

În data de 28 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat doi cetăţeni care pescuiau cu plase interzise de lege.

Lucrătorii SPF Sulina i-au prins în flagrant pe F.V., de 24 de ani, şi F.P., de 23 de ani, ambii domiciliaţi în oraşul Sulina, care pescuiau în apropierea podului de peste canalul Cardon, dintr-o barcă cu motor cu două unelte tip prostovol. În momentul controlului a fost descoperită în barcă şi o cantitate de peşte din specia caras, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Cele două persoane au recunoscut faptul că nu posedă autorizaţie pentru a desfăşura activităţi de pescuit cu unelte tip prostovol. Plasele de pescuit, în valoare de aproximativ 300 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor tip prostovol", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. k din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

În aceeaşi zi, poliţiştii au depistat un cetăţean român care transporta cu un atelaj hipo aproximativ 250 de kilograme fier vechi, cantitate ce fusese sustrasă de pe un împingător ce naviga pe braţul Borcea. Lucrătorii SPF Cernavodă au fost anunţaţi de reprezentanţi ai Căpităniei Portului Hârşova, în jurul orei 14.15, că mai multe bărci pescăreşti s-au legat de un împingător sub pavilion Croaţia cu scopul de a sustrage fier vechi de la bordul acestuia.

Poliţiştii de frontieră au constituit două echipe operative, care au acţionat atât pe apă, cât şi pe uscat, astfel încât în jurul orei 16.00, în apropierea unei păduri a braţului Borcea l-au depistat pe I.N., de 27 ani, domiciliat în localitatea Făcăeni din judeţul Ialomiţa, care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 250 kilograme de fier vechi. Cel în cauză a declarat faptul că nu deţine documente de provenienţă a fierului vechi, deoarece l-a găsit abandonat pe malul braţului Borcea. Pe numele I.N. a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 şi 209, alin. 1, lit. i din Codul Penal.

Ti-a placut articolul?

Comentarii