Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:49 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia Pescar salvat din largul mării de Poliţia de Frontieră (video)

ro

26 Jun, 2015 00:00 1979 Marime text
 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia pentru salvarea unui pescar a cărui barcă plutea în derivă, după ce a rămas fără combustibil.
 
Ieri dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de către dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (MRCC) să intervină pe Marea Neagră, la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia, pentru a salva o persoană de sex masculin a cărei barcă pescărească plutea în derivă.
 
Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă tip NMS şi o ambarcaţiune tip RODMAN, care au ajuns în zona indicată şi au declanşat acţiunea de salvare.
 
Persoana aflată în dificultate a fost recuperată, în jurul orei 8.25, de către echipajul navei maritime, iar barca pescărească, în lungime de aproximativ şase metri, a fost remorcată până în Portul Mangalia.
 
Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia, care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat că a rămas fără combustibil în largul mării şi s-a speriat în momentul în care a observat că, din cauza vântului puternic şi a valurilor mari (gradul mării fiind 3), barca sa a început să plutească în derivă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii