Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol în trafic în municipiul Tulcea! Un șofer beat și unul sub influența drogurilor, depistați la volan. Ce măsuri au luat oamenii legii

ro

04 May, 2023 14:02 1100 Marime text
Ieri, 3 mai a.c., polițiști din Biroului Rutier Tulcea, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe strada Isaccei, din municipiu, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din județul Tulcea.

Potrivit unui comunicat al IPJ Tulcea, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicând concentrația de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde în prezența cadrelor medicale, a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate, a alcoolemiei.

„Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

De asemenea, Ieri, 3 mai a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Tulcea, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe strada Isaccei, din municipiu, un autoturism condus de către tânăr, în vârstă de 27 de ani, din județul Tulcea.

Conducătorul auto, în urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, care a indicat un rezultat pozitiv, a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

„Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat reprezentanții IPJ Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii