Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol extrem! Prostituata minoră de 13 ani, anchetată şi de poliţişti şi de medici

ro

22 Aug, 2012 02:24 4479 Marime text
8_minora_analize_medicale_1.jpgMedicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate au demarat o anchetă în cazul minorei G.L. din Constanţa care a întreţinut relaţii sexuale cu zeci de bărbaţi. „Noi facem o anchetă din punct de vedere al sănătăţii publice. După finalizarea ei vom vedea ce date putem să le facem publice. Pentru că asociaţiile de protecţie a persoanelor seropozitive ne-au interzis să-i dezvăluim identitatea", a declarat Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa. La rândul ei, Poliţia anchetează cazul minorei care a avut clienţi în toată ţara.

Până în prezent, a fost descoperită o singură victimă a minorei infectate HIV. Săptămâna trecută, la Mangalia, un bărbat care a recunoscut că a fost clientul „bombei HIV" a primit vestea-şoc. Testul a ieşit pozitiv.

Baylor Marea Neagră, în concediu

Cine mai doreşte să-şi facă testul HIV/ SIDA în această perioadă trebuie să se adreseze doar Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa sau oricărui laborator de analize medicale privat. Cei de la Fundaţia Baylor Marea Neagră, unde a fost depistat pozitiv primul client al minorei prostituate, au intrat în concediu şi se vor întoarce pe 3 septembrie. În această perioadă nu vor mai face niciun fel de teste, aşa cum a spus Ana Maria Schweitzer, director executiv al fundaţiei.

E nevoie de trei luni pentru confirmare

„Testul se face după trei luni de la contactul sexual neprotejat pentru că atunci apar anticorpii în sânge. Testul trebuie repetat pentru confirmare. Însă, nu am avut cazuri care să infirme testele iniţiale efectuate de noi", a adăugat reprezentantul fundaţiei.

Prostituata minoră infectată HIV provine dintr-o familie cu stare materială bună. Părinţii ei au refuzat ajutorul celor de la Protecţia Copilului, precizând faptul că minora este sub tratament la o clinică privată

Minora care a fost sechestrată timp de trei luni şi obligată să se prostitueze în mai multe camere de hotel locuieşte în Constanţa. Ea provine dintr-o familie cu situaţie financiară bună, aşa cum au precizat reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Constanţa. Familia a refuzat şi consilierea psihologică, spunând că îşi permite să plătească un psiholog.

Autorităţile locale au intrat în alertă după ce au depistat în urma unor percheziţii că dintr-o o reţea de proxenetism făcea parte şi o adolescentă de 13 ani, depistată cu HIV.

Fata era obligată de cei doi proxeneţi, Marian Cioroi (32 de ani) şi Daniel Toma (18 ani), să se prostitueze, timp de trei luni de zile, în toate staţiunile, în camere de hotel. Cei doi indivizi sunt acuzaţi că le băteau pe fete şi apoi le obligau să întreţină relaţii sexuale.

Fata de 13 ani a fugit din apartamentul în care era sechestrată şi a anunţat autorităţile, iar cei doi proxeneţi au fost reţinuţi. După ce a scăpat, minora a fost dusă de către tatăl ei pentru a fi testată pentru prezenţa HIV, rezultatul fiind pozitiv.

Apel la confidenţialitate

După ce cazul a apărut în presă, Asociaţia Sens Pozitiv a făcut apel la autorităţi şi la mass-media pentru a respecta dreptul la confidenţialitate şi a nu publica numele şi poza minorei, care este victimă a traficului de minori. Totodată, îi sfătuieşte pe cei care au făcut sex neprotejat să meargă să se testeze la un centru de testare voluntară sau în unităţile medicale din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii