Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de trafic de droguri! Ce au stabilit procurorii

ro

29 Nov, 2023 14:22 787 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi efectuare de operaţiuni neautorizate cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit DIICOT, Măsura a fost luată după ce, in ziua de 27.11.2023,  inculpații au fost prinși în flagrant în timp ce tranzacționau cantitatea de aproximativ 100 grame cristal (4-CMC, drog de mare risc).

„Din cercetările efectuate a rezultat  că,  în perioada septembrie – noiembrie 2023, fără drept, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut  către consumatori din județul Galați peste 1 kilogram de cristal (3 – CMC și 4-CMC, droguri de mare risc).

De asemenea, în  luna noiembrie 2023, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut aproximativ 50 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC) - din clasa cathinonelor sintetice.

În urma celor 10 percheziții domiciliare efectuate  au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ un kilogram de droguri de mare risc   (cristal) și 30 de grame de canabis (drog de risc).

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați  a dispus  arestarea preventivă a  celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile“ - au precizat procurorii DIICOT.


Doi dintre aceștia (rude), la data prinderii în flagrant se aflau   sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar, fiind trimiși în judecată  în anul 2021 de către procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Galați pentru fapte similare (proces aflat în faza cercetării judecătoreşti).

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat reprezentanții DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii