Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Patru suspecți, reținuți

ro

15 Jan, 2024 17:39 1156 Marime text
La data de 14.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud  au dispus, în două cauze penale,  reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc,  punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri, trafic de droguri de risc și  efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept.

Potrivit DIICOT, în prima cauză s-a reținut că, în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024 un  inculpat a deținut și  comercializat, în mod repetat (13 acte materiale), diverse cantități de  cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.

Totodată,   cu ocazia unor petreceri private, acesta a oferit cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori.
În cea de a doua cauză, din actele de urmărire penală a rezultat că inculpații au comercializat, în mod repetat droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe psihoactive din clasa catinonelor, către consumatori ( inclusiv minori)  de pe raza județului Bistrița Năsăud.

De asemenea, în sarcina a doi dintre aceștia s-a reținut că pe parcursul anului 2023, în calitate de organizatori ai unor petreceri private, și-au pus la dispoziție locuințele pentru consumul de droguri.
În urma celor 7 percheziții domiciliare efectuate pe raza județului Bistrița Năsăud au fost identificate și ridicate obiecte și plicuri cu urme de substanțe,  mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi a fost sesizat  judecătorul  de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud  cu propunerea de  arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al luptătorilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri și psihoactive (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii