Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la Constanța într-un dosar de înșelăciune și fals informatic. Un bărbat a fost reținut

ro

07 Apr, 2023 13:39 1011 Marime text
La data de 6 aprilie 2023,  polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 2 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune și fals informatic.
 
Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit că un bărbat, de 32 de ani, atribuindu-și calitatea de comisionar al unei persoane juridice, ar fi prezentat persoanelor vătămate, respectiv o persoană fizică și 2 persoane juridice, oferte de prețuri pentru îngrășăminte chimice.

Pentru aceasta, ar fi întocmit facturi proforme cu datele de identificare ale societății respective, inducând în eroare persoanele vătămate și urmărind obținerea de foloase materiale.

„Astfel, una dintre persoanele vătămate ar fi efectuat o plată de peste 54.000 de euro, reprezentând contravaloarea îngrășămintelor chimice pe care bărbatul ar fi urmat să i le furnizeze.
Acesta ar fi indus în eroare și celelalte două persoane vătămate, în cazul cărora infracțiunea a rămas în faza de tentativă.
În urma perchezițiilor efectuate, la data de 6 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii