Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța, într-un dosar ce vizează o grupare de criminalitate organizată (video)

ro

27 Oct, 2021 10:44 2685 Marime text

  • Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pun în aplicare un număr de 42 de mandate de percheziții domiciliare în municipiul București și județele Giurgiu, Brăila, Argeș și Constanța într-un dosar cu privire la activitatea infracțională a unei grupări de criminalitate organizată. 
Sunt bănuite 51 de persoane de constituirea unui grup infracțional organizat ce se ocupă de următoarele infracțiuni: trafic de droguri de mare risc, fără drept, deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, contrabandă, contrabandă în formă asimilată și spălarea banilor.
 
De asemenea, aceste personae s-ar fi implicat și în infracțiuni de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declarații, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic.
 
În continuare vă redăm comunicatul oficial al Inspectoratului General al Poliției Române:

„În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pun în executare 42 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Giurgiu, Brăila, Argeș și Constanța, într-un dosar care vizează activitatea infracțională a unei grupări de criminalitate organizată. Cercetările sunt efectuate față de 51 de persoane bănuite.

 
Membrii grupării sunt bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, fără drept, deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, contrabandă, contrabandă în formă asimilată și spălarea banilor.
 
De asemenea, sunt bănuiți de implicarea în infracțiuni de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declarații, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic.
 
La activități, participă polițiști din cadrul Poliției Capitalei, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Institutului Național de Criminalistică - Poliția Română.
 
Acțiunea este sprijinită de jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei din cadrul I.G.J.R.”





UPDATE

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au executat 11 mandate de percheziție domiciliară.
 
Șapte percheziții domiciliare au avut loc în județul Dâmbovița, două în județul Prahova, una în Constanța și una în municipiul București.
 
Funcționari din cadrul unei instituții sunt bănuiți de faptul că ar fi stabilit cu administratorii unor societăți comerciale să deturneze prețul de adjudecare pentru două programe de investiții finanțate. Astfel, aceștia ar fi falsificat documente și ar fi atestat în mod nereal realizarea unor lucrări ori realizarea acestora cu materiale mai scumpe, obținând decontări ilegale de aproximativ 5 milioane de lei.
 
Comunicatul oficial al Inspectoratului General al Poliției Române:

„Astăzi, 27 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară.
 
Șapte dintre descinderi sunt efectuate în județul Dâmbovița, două în județul Prahova, una în Constanța și una în municipiul București.
 
Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2020-2021, funcționari din cadrul unei instituții ar fi stabilit cu administratorii unor societăți comerciale să deturneze prețul de adjudecare pentru două programe de investiții finanțate.
 
Ulterior, ar fi falsificat documente și ar fi atestat în mod nereal realizarea unor lucrări ori realizarea acestora cu materiale mai scumpe, astfel fiind decontați ilegal aproximativ 5 milioane de lei.
 
Cercetările sunt în curs de desfășurare, cu privire la infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, deturnarea licitațiilor publice, fals și înșelăciune, urmând să fie dispuse măsuri procedurale.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.“



Sursă foto și video: Inspectoratul General al Poliției Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii