Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar de înșelăciune! Mai multe persoane, înșelate de două angajate ale unei agenții de turism din Constanța (FOTO)

ro

06 Apr, 2023 11:37 1294 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



Percheziții într-un dosar de înșelăciune! 

La data de 5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Alba, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune., transmite IPJ Constanța. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2020, o femeie, de 33 de ani, angajata unei agenții de turism din municipiul Constanța, și o femeie, de 37 de ani, director al aceleiași agenții de turism, ar fi indus în eroare 9 persoane vătămate, care au achiziționat servicii de turism cu destinații exotice, în sumă totală de aproximativ 16.000 de euro și peste 9.000 de lei.

În contextul pandemiei generate de virusul SarsCov 2 excursiile fiind amânate, cele două femei ar fi încasat sumele respective, reprezentând achiziționarea de servicii de turism cu destinații exotice, de la cele 9 persoane vătămate, și le-ar fi eliberat acestora o factură fiscală ”contravaloare voucher”, asigurându-le că vor putea utiliza acele sume de bani pe viitor.

Din cercetări a reieșit că cele două femei ar fi reținut pentru sine sumele respective de bani, pe care compania aeriană de transport le restituise și care ar fi trebuit înapoiate persoanelor vătămate, care au fost, astfel, prejudiciate., mai punctează sursa cotată. 

La data de 5 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 4 percheziții domiciliare, 2 în județul Constanța și 2 în județul Alba.

Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate documente financiar-contabile, înscrisuri cu valoare probatorie, un terminal mobil, precum și alte bunuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale., mai transmite IPJ Constanța. 

Surse IPJ au precizat că perchezițiile au vizat agenția de turism Princess Travel, care aparține fostului consilier județean PSD, Maria Sabrina Nedelcu. 

Potrivit Confidas.ro, Princess Active Company SRL (inactivă fiscal/în insolvență) are sediul social în Constanţa, Clădirea Millenium Business Centre.
 
Firma a fost fondată în 2012 și se ocupă de activităţi ale tur-operatorilor (agenție de turism).
 
 Pentru anul 2021, cu un singur angajat, firma a declarat o cifră de afaceri de 17.281 de lei, cheltuieli de 30.560 lei și o pierdere de 13.452 de lei.
 
Asociat unic și administrator este Sabrina-Maria Nedelcu.
 
Popovici Florinela C.I.I. este administrator judiciar provizoriu.
 
Amintim că în vara anului 2016, în CJ Constanţa a intrat în calitate de consilier Maria Sabrina Nedelcu (PSD). Ea s-a remarcat printr-un conflict cu protestatarii #rezist, pe care i-a catalogat drept „putori“.
 
Mesajul Sabrinei postat pe contul de socializare și ulterior șters.
 
„Practic România nu este de acord ca, atunci când furi, să fii graţiat şi să poţi returna banii. România vrea să plătească 2000 de Ron pe lună pentru acela care a furat 20000 de Ron. Da tare deştepţi sunteţi sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, voi ăştia care vă duceţi de la 09 dimineaţa la proteste? Putorilor!“.
 
Ulterior, Maria Sabrina Nedelcu a primit avertisment din partea Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii