Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar de evaluare fiscală și înșelăciune calificată la Constanța. Ce au constatat polițiștii (VIDEO)

ro

12 Oct, 2023 17:43 1145 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 11 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Prahova și în municipiul București, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune calificată.

La data de 11 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Prahova și în municipiul București, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune calificată, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie - august 2019, reprezentanții ai două societăți comerciale din municipiul Constanța ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni economice nereale, reprezentând cheltuieli aferente unor achiziții de deșeuri de la diverse persoane fizice și juridice.

Ulterior, ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni de livrare nereale a acelor deșeuri, către o societate comercială de reciclare a deșeurilor.

În acest mod, operatorii economici și-ar fi asigurat avantaje de natură fiscală și ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului, prin plata unui impozit pe profit mai mic.

De asemenea, reprezentanții celor două societăți comerciale ar fi indus în eroare societatea care decontează serviciile de reciclare, respectiv un Organism de Transfer de Responsabilitate (OTR), care le-ar fi acordat bonificații pentru operațiunile fictive de reciclare a deșeurilor.
 
Prejudiciul în cauză este în curs de stabilire.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie. 

În cauză cercetările sunt continuate, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de evaziune fiscală și două infracțiuni de înșelăciune calificată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale - Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. 
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.






Citește și:
Trei indivizi din Brăila, depistați pentru grup infracțional organizat, trafic de persoane și minori
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii