Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în municipiul Constanța într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune (GALERIE FOTO)

ro

05 Mar, 2024 13:28 851 Marime text
Sursa galeriei foto: IPJ ConstanțaLa data de 4 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară la sediul unei persoane fizice autorizate, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, bancrută simplă și bancrută frauduloasă.
 
Percheziția a avut loc în Municipiul Constanța.
 
Potrivit IPJ Constanța, din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada 2021-2022, titularul persoanei fizice autorizate nu ar fi înregistrat în contabilitate, în tot sau în parte, operațiunile economice derulate și veniturile înregistrate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.
 

„De asemenea, nu ar fi introdus, în termenul legal de la apariția stării de insolvență, cererea de deschidere a procedurii insolvenței și ar fi falsificat evidențele contabile, în scopul fraudării creditorilor.
 
Totodată, în urma încheierii uui contract comercial cu persoană juridică vătămată, de la care ar fi achiziționat produse de uz agricol (insecticide, îngrășăminte, erbicide), precum și 103 tone de grâu, l-ar fi introdus în eroare pe reprezentantul acesteia.
 
Astfel, i-ar fi prezentat ca adevărată împrejurarea falsă că va achita contravaloarea produselor achiziționate, în realitate urmărind, încă de la debutul relației comerciale, obținerea unui avantaj material injust.
 
Prejudiciul cauzat persoanei juridice vătămate este de aproximativ 700.000 de lei“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală urmează a fi stabilit.
 
În urma efectuării percheziției, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și un telefon mobil.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Citește și: 

Șofer depistat de două ori pe aceeași stradă din Medgidia circulând fără permis. Suspectul, reținut (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii