Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor (VIDEO)

ro

01 Nov, 2022 14:24 1230 Marime text
Percheziții. Foto+video: Poliția RomânăLa data de 31 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Timiș și Vâlcea, precum și 13 mandate de aducere, la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au documentat, începând cu luna iulie a.c., activitatea unei grupări infracționale formată din 13 persoane, care ar fi fost implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, care ar fi acționat pe teritoriul României.
 
Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități.
 

„Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație.
 
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate obiecte ce ar fi fost utilizate la contrafacerea bancnotelor, respectiv două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere și următoarele bancnote contrafăcute: 222.360 de euro în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 și 100 de lei, 1.161.000 de forinți în bancnote de 10.000 și 20.000 de forinţi.
 
De asemenea, au mai fost ridicate 16 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și o armă neletală deținută ilegal.
    
Persoanele bănuite au fost conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, iar, după finalizarea audierilor, față de 6 dintre acestea a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru sesizarea instanței competente, cu propunere de arestare preventivă“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.

 
Activitățile au beneficiat de sprijinul Oficiului Național Central pentru combaterea falsului de monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, al serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Caraş-Severin, al brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Constanţa, Oradea, Timişoara și de cel al inspectoratelor județene de jandarmi și grupărilor mobile de jandarmi din județele menționate.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii