Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în București și județul Vâlcea. Aproape 9 tone de articole pirotehnice confiscate de polițiști

ro

22 Dec, 2021 16:42 1411 Marime text
Aproape 9 tone de articole pirotehnice destinate uzului exclusiv al pirotehnicienilor au fost indisponibilizate de poliţişti, în urma a 11 percheziţii efectuate astăzi.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 22 decembrie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Vâlcea, într-un dosar de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Activităţile s-au derulat cu sprijinul echipelor de luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, precum şi al specialiştilor criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.

„S-a urmărit identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care ar fi depozitat şi comercializat către populaţie, fără respectarea prevederilor legale, articole pirotehnice destinate uzului exclusiv al pirotehnicienilor (categoriile de pericol F2 şi F3).

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 6.650 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile menţionate mai sus, în valoare totală de 125.000 de lei“ - au precizat reprezentanții Poliției Române.

De asemenea, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Ilfov, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

„Astfel, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2.194 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 şi F4, deţinute ilegal, în vederea comercializării în municipiul Bucureşti“ - se mai arată în comunicatul citat.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii