Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în București și două județe din țară într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor

ro

15 Jun, 2023 09:20 923 Marime text
În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova pun în executare 7 percheziții, în județele Ilfov și Giurgiu, dar și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale.

6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor.
 

„Din cercetări a reieșit faptul că, în  perioada decembrie 2020 - noiembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale, din județul Prahova, ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici, în sensul că ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a și livra mărfurile.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei.
 
Totodată, s-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății comerciale, au fost înregistrate operațiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate în fapt de către același administrator“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.

 
Astfel, pentru justificarea acestor transferuri, societatea cercetată ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă achiziții fictive de la pretinșii furnizori.
 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie“ - au mai menționat anchetatorii.


Citește și: 

Percheziții la Constanța și în alte județe din țară. Prejudiciu, peste 1 milion de lei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii