Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DIICOT Constanţa Şapte persoane, reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

ro

24 May, 2016 00:00 5161 Marime text
 

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, duminică şi luni, reţinerea timp de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, a următorilor: Dănuţ Enache, Andrei Cristian Timofte, Leli Timofte, Anca Liviana Timofte, Cosmina Luminiţa Timofte, Iulian Răzvan Nicola şi Daniel Marian Rusu Bîrlă.  
 
În cauză, „există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna noiembrie 2015, inculpatul Enache Dănuţ a constituit împreună cu inculpaţii Timofte Andrei-Cristian, Timofte Leli, Timofte Anca-Liviana şi Timofte Cosmina-Luminiţa, un grup infracţional organizat, la care, pe parcurs, au aderat şi pe care l-au sprijinit inculpaţii Nicola Iulian-Răzvan şi Rusu-Bîrlă Daniel-Marian, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pe raza judeţelor Constanţa şi Sibiu“, potrivit procurorilor DIICOT.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză, „a rezultat că inculpaţii au recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual, în apartamente închiriate în municipiul Constanţa şi ulterior în municipiul Sibiu, mai multe persoane de sex feminin, minore şi majore, obţinând beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către acestea“, mai arată procurorii.
 
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au efectuat, duminică, 14 percheziţii domiciliare, dintre care 12 în judeţul Constanţa şi două în Sibiu.
 
Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor substanţe pulverulente şi vegetale susceptibile a fi droguri, seminţe de canabis, o instalaţie pentru cultura de canabis, trei arme cu aer comprimat, o cagulă, echipamente IT, 11 telefoane mobile, precum şi înscrisuri de interes pentru cauză.
 
Inculpaţii urmau a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și al inspectoratelor de poliție județene Constanţa și Sibiu. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi al Brigăzii Mobile de Jandarmi TOMIS Constanţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii