Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru cetățeni ucraineni depistaţi din elicopter când au trecut ilegal frontiera în România

ro

21 Apr, 2022 09:34 979 Marime text
Cetățeni ucraineni depistați la frontieră. Foto: Poliția de FrontierăPolițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, pe timpul unei misiuni în sistem integrat cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au depistat patru cetăţeni ucraineni, care au încercat să intre ilegal în România.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 08.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni în sistem integrat, cu un elicopter, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi, în cooperare cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au observat în zona localităţii de frontieră Dersca, patru persoane, de sex masculin, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea persoanelor, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză.

„În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor colegii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că  cei patru sunt cetăţeni ucraineni,  iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o  zonă de conflict.

Au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți“ - au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii