Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panică într-un bloc! Mai multe persoane, printre care copii și animale de companie, evacuate (GALERIE FOTO)

ro

06 Feb, 2023 07:59 1446 Marime text
 foto: ISU Giurgiu
26 de persoane, dintre care trei copii, dar și patru animale de companie (câini și pisici) au fost evacuate, azi-noapte, din apartamentele în care locuiau, în urma unui incendiu produs pe casa scării.

Evenimentul a avut loc într-un bloc turn, situat pe șoseaua București din municipiul Giurgiu.

Oamenii au simțit un miros puternic de fum pe scară și au sunat la 112., informează ISU Giurgiu. 

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o descarcerare, o ambulanță SMURD, o ambulanță SAJ, echipaje de poliție și jandarmi.

Potrivti sursei citate, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la etajul cinci, acolo unde au ars parțial două plăci de rigips care erau depozitate pe scară, ghivece cu flori, o masă și cabluri electrice, de televiziune și de internet.

Echipajele medicale au preluat două femei în vârstă de 45 și 67 de ani, care s-au speriat din cauza incendiului. Acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Pe holul de la etajul cinci, s-a deteriorat peretele scării pe o suprafață de aproximativ patru mp. Pompierii au reușit să limiteze propagarea incendiului la apartamentele de pe scară. 

Cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de lumânările lăsate aprinse la una dintre uși, în memoria unei persoane care a decedat. Proprietarii nu se aflau la domiciliu în momentul producerii incendiului. 

Informare preventivă 

Pentru a preveni astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vlașca” al Judeţului Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

- nu lăsați lumânările aprinse, nesupravegheate. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
- stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
- asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
- așezați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură; 
- nu vă aplecați deasupra lumânărilor: s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;
- nu puneți lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.), în locuri în care pot ajunge copiii mici şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;
- nu adormiţi cu lumânările aprinse.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii